Ο Ιωάννης ήταν εξαντλημένος…Το σώμα του είχε μουδιάσει από την κόπωση. Σαν να του είχαν δέσει πέτρες σε κάθε του άκρο. Η παραμικρή κίνηση κατέληγε σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Αυτό όμως που τον βάραινε περισσότερο ήταν το αβάσταχτο κενό της ψυχής του. Οδηγούσε τους πολεμιστές του φωτός ,από την μία μάχη στην άλλη επί πολλά χρόνια. Τις είχαν κερδίσει όλες μα όμως ,είχαν χάσει τον πόλεμο. Είχαν αντιμετωπίσει την άγνοια ,τη ζήλεια ,τον εγωισμό ,την προκατάληψηΌλες τις δυνάμεις του αιώνιου αντιπάλου τους-. Η λάμψη των σπαθιών τους είχε σχίσει πολλές φορές τον σκοτεινό μανδύα που κάλυπτε τις ψυχές των ανθρώπων. Ο εχθρός ήταν όμως ,σαν την παλίρροια ενός απέραντου ωκεανού ,που γύριζε πάντα ισχυρότερη ,πλημμυρίζοντας τα πάντα….στερώντας από την ζωή ,φως κι οξυγόνο. Κάθε νίκη κατέληγε σε μια οδυνηρή υποχώρηση. Οι ιππότες του Ιωάννη είχαν χάσει πια τις λαμπερές τους πανοπλίες ,τις χρυσές τους ασπίδες και τα περήφανα φτερωτά τους κράνη. Κυρίως όμως ,είχαν χάσει την ελπίδα. Η φλόγα είχε σβήσει και χωρίς αυτήν μια παγερή νύχτα απλωνόταν πάνω από τις ψυχές τους.                                                                                             

Ο Ιωάννης ,καταλαβαίνοντας ότι οι δεσμοί του τάγματός του ήταν έτοιμοι να σπάσουν, αποφάσισε πως ήταν ώρα να απομονωθούν για λίγο από τα δεινά του κόσμου. Οι πολεμιστές του φωτός εγκατέλειψαν τη μάχη και κατευθύνθηκαν προς την σχετική ασφάλεια ενός έρημου βουνού. Είχαν σκοπό να κρυφτούν σε κάποια σπηλιά και να χαθούν μέσα στην απελπισία τους.

Ανέβαιναν κι ανέβαιναν ,μα σπηλιά δεν έβρισκαν ώσπου ,πέρασαν τα τελευταία σύννεφα και έφτασαν στην κορυφή του βουνού. Προς μεγάλη τους έκπληξη ,αντίκρυσαν έναν πύργο από αστραφτερές λευκές πέτρες. Μια επιγραφή ήταν χαραγμένη πάνω από την είσοδο ,με γράμματα μιας άλλης εποχής. Ο Ιωάννης τη διάβασε δυνατά χωρίς να το καταλάβει……….          

 

                                                                                                                                                                                              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *