ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣύλλογος Γονέων Κηδεμόνων 1ου Νηπ/γείου & Δημοτικού Βελεστίνου

Σε κινηματογραφική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παραμυθιού: «Η παχουλή βατραχίνα» του συγγραφέα Στέφανου Παπαδόπουλου την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου.

Με το φως του προβολέα, την γεμάτη χρώμα φωνή της αφηγήτριας, την προσεκτικά επιλεγμένη κλασική μουσική και τις εμπνευσμένες εικόνες της Λιάνας Δενεζάκη να προβάλλονται στο μεγάλο πανί, γονείς και μαθητές, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την «παχουλή βατραχίνα», να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα αλλά και να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό θέαμα.
Οι κάρτες συναισθημάτων, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και οι χρωμοσελίδες της βατραχίνας πήραν ζωή από τα δημιουργικά τους χεράκια, ενώ οι μάσκες και οι κορώνες «μεταμόρφωσαν» τα παιδιά σε βατραχάκια και πρίγκηπες.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων του 1ου Νηπιαγωγείου Βελεστίνου σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου καθώς και του νηπιαγωγείου της Χλόης.
Ενώ όσον αφορά τον συγγραφέα, όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, ο τρόπος γραφής του Στέφανου Παπαδόπουλου είναι ένας συνδυασμός της παιδικότητας με τη δράση, περνώντας αξίες και στάσεις ζωής όπως είναι η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα, η φιλία, η συνεργασία, μια ιδιαίτερη ευαισθησία προς το διαφορετικό, μα πάνω απ’ όλα το κύριο στοιχείο που τονίζεται και σε όλα του τα έργα είναι η αξία της οικογένειας στη ζωή του ανθρώπου, το πώς η οικογένεια διαμορφώνει με τις αρχές και τα ήθη της τους ανθρώπους και σηματοδοτεί την υπόλοιπη ζωή τους.
Καλοτάξιδη «Η παχουλή βατραχίνα » και
ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και στηρίζουν με την παρουσία τους τέτοιες δράσεις!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Βόλος, 13 Νοεμβρίου 2015

Αφιερωμένο στην προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Βελεστίνου
Άντζελα Ιατροπούλου

Απόψε γεννήθηκε ένας πρίγκιπας…
Πενήντα παιδικές καρδούλες του έδωσαν ζωή με την αγάπη τους…
Πενήντα παιδικές φωνούλες ανήγγειλαν τον ερχομό του…
Εκατό χεράκια τον ζέσταναν στην αγκαλιά τους…
Για λίγες ώρες σ’ ένα μικρό σχολείο, σ’ ένα χωριό στο κέντρο της Ελλάδος, γίναμε όλοι βατραχάκια. Γιορτάσαμε… τραγουδήσαμε, χορέψαμε γύρω απ’ τον ήρωα μας. Η μαμά βατραχίνα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της από την χαρά, την ευτυχία, την ολοκλήρωση. Ένιωθε να φουσκώνει μέσα της η υπερηφάνεια με τόση δύναμη που ήταν έτοιμη να εκραγεί σαν ένα γιγάντιο πυροτέχνημα. Η νονά του παιδιού, ένας άγγελος που δωρίζει το φως της σε αμέτρητες παιδικές ψυχούλες, στήριξε τον πρίγκιπα στα πρώτα του βήματα. Τον σήκωσε ψηλά για ν’ ακουμπήσει τ’ αστέρια. Απόψε γεννήθηκε ένας πρίγκιπας κι ο κόσμος έγινε πιο πλούσιος.
————————————-
Ευχαριστώ θερμά τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, την Νηπιαγωγό του 1ου Νηπιαγωγείου Κα Μαρία Συκιώτη για τις πανέμορφες κατασκευές της βατραχίνας, την Νηπιαγωγό Κα Ελένη Παρτσάλητου Νηπιαγωγείου Χλόης για την άψογη συνεργασία της, καθώς και τους μαθητές και γονείς που αγκάλιασαν με πολύ αγάπη την «παχουλή βατραχίνα».

Στέφανος Παπαδόπουλος»

 

 

 

 

055_533x400(36) 046_533x400(37) 038_533x400(51)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *