Τον τελευταίο καιρό ακούμε συνεχώς για τα μεγάλα αποθέματα καλοσύνης και ανθρωπιάς των Ελλήνων. Η12576077_1694131560865478_2067713241_n χώρα μας παρουσιάζεται σαν μια μεγάλη καρδιά και εμείς οι Έλληνες σαν τους τελευταίους φύλακες των αξιών και των ιδανικών αυτής της Ηπείρου. Οι ισχυρισμοί αυτοί, αν και αληθεύουν σε μεγάλο βαθμό, μας εγκλωβίζουν υποσυνείδητα σε περιορισμό της αυτοεκτίμησης μας στον συναισθηματικό κόσμο..Από την γη των Ελλήνων, υψώνεται μόνο ένα μεγάλο παράπονο. Έχουμε συρρικνώσει τις προσδοκίες μας στην παραδοχή από τους «άλλους» της συλλογικής αδικίας που υφιστάμεθα.
Κοιτάζοντας συνεχώς την εικόνα μας στον καθρέφτη, έχουμε «ξεντυθεί» από γνώση, λογική και δημιουργικότητα κι αφήσαμε να «ντυθούν» μ’ αυτά άλλοι λαοί, οικονομικά ισχυρότεροι. Γνωρίζοντας την Κυρία Μαριάννα Κωστάκη και τους μαθητές της θεατρικής ομάδας «Μονόλογοι», αντιλαμβανόμαστε ξαφνικά πόσο εσφαλμένη και αυτοκαταστροφική είναι η περιρρέουσα αντίληψη, ότι είμαστε γυμνοί απέναντι στα γεγονότα. Η Κυρία Κωστάκη έχει μαγνητίσει γύρω της μια ομάδα ακατέργαστων αλλά αληθινών ταλέντων τα οποία έχει σμιλέψει με πάθος σε λαμπερά πετράδια. Τα έχει δέσει περίτεχνα σε ένα στέμμα, που θα ήταν περήφανος να φορέσει ο κάθε Έλληνας. Έτσι περήφανος είμαι κι εγώ που αυτή η ομάδα απογείωσε τον δικό μου νάνο, τον Ντάργουιν το μισό! Τα παιδιά των Ελλήνων εκτός από ήθος, έχουν ταλέντο και μια ακαταμάχητη θέληση για αριστεία. Έχουν το δικό τους όραμα…Μαριάννα, δείξε τους το δρόμο!

One thought on “Ένα στέμμα, που θα ήταν περήφανος να φορέσει ο κάθε Έλληνας”

  1. Στεφανε, Σοφία μου σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σας. Ευχή δική μου και όλων όσων κάνουμε πολιτισμό είναι να «σηκώσουμε τον ήλιο λίγο ψηλότερα». Από καρδιάς σας ευχαριστώ που εμπιστευτηκατε εμένα και τα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *